Håll koll på tiden när du skriver

Det är dags att sätta igång med ditt skrivprojekt. Din idé är färdig men när ska du hitta tiden att verkligen få ner den på papper?

Många vill vänta tills den dag då inspirationen och känslan sätter in och allt känns rätt. Du drömmer om att flytet sätter in och du förlorar dig själv i flera timmar i ditt skrivande. Detta är inte något mer än en dröm. Att vänta på rätt känsla kommer inte hjälpa dig att få ner din fantastiska bok på papper.

Avsätt tid

Hemligheten är att avsätta en tid varje dag eller varje vecka då du bara ägnar dig åt ditt skrivande. Eftersom livet består av mycket annat än skrivande är det viktigt att skrivtiden blir helig. Vare sig du avsätter 20 minuter eller 2 timmar är det viktigt att du håller koll på tiden och sitter hela den avsatta tiden. Sätt alarm på telefonen eller ha en klocka synlig på väggen eller på armen så du vet när du ska börja men även sluta. Köp något nytt online.

Fortsatt skrivande

När du hittat din rutin för skrivande måste du fortsätta att avsätta skrivtid för en lång tid framöver. När texten är nedskriven kommer den att behöva bearbetas många gånger innan den kan skickas in till ett förlag.