Skrivtips: Läs mer

Tyckte du att den rubriken lät märklig och lite udda? Då ska vi förklara för dig. När man har ambitioner att skriva böcker så behöver man ju inspiration – inspiration finns i böcker.

Böcker

Inspiration till kreativitet

Vi kanske skulle ändra den ovanstående meningen till att lyda att man behöver inspiration för att skriva alla typer av texter. För att få inspiration behöver man således inspirationskällor. Och de kanske allra bästa källorna till kunskap och inspiration som finns är förmodligen böcker. Så vår uppmaning lyder helt enkelt: läs böcker för att kunna skriva böcker.

Att man gör på detta viset kan förstås ha olika orsaker, till en och samma bok så kan du behöva läsa olika böcker för att kunna skriva. Dels så kan det vara för att hitta ett tema, en inspiration till en värld, karaktärer, vilken nomen och vilken genre boken ska ha.

En annan orsak till att man måste läsa böcker innan man skriver är när man skriver skönlitterärt men ändå med en hög grad av realitet i sin handling. Idag är samhället så otroligt uppkopplat på alla sätt, och människor har blivit mer och mer benägna att kritisera minsta lilla felaktighet de hittar. Med lite överdrift så kan man säga om en läsare hittar ett faktafel i din text så kan detta bli en större diskussion än själv boken – sånt är samhället idag. Så se till att vara ordentligt påläst för att slippa att bli knäppt på fingrarna.

Köp litteraturen billigare

Att införskaffa alla böcker till inspiration och fakta kostar förstås en del, men blir värt det i längden. Dessutom så finns ju många böcker att låna på bibliotek. Vill du dock bums köpa dina böcker så kan vi tipsa hur du åtminstone kommer undan billigare. På nätet finns massor av sidor där man samlar olika företags erbjudanden och rabatter. Så ta en titt på exempelvis sidan vi länkade till, Rabatterat.nu, där har man en hel kategori med rabattkoder och erbjudanden till olika sajter som säljer böcker.